У Бородянці рятують пошкоджений краєзнавчий музей (ФОТО)

Як виглядає заклад після бомбардувань

У звільненій від російських окупантів Бородянці керівництво краєзнавчого музею вивозить вцілілі експонати із закладу. Про це повідомили у Гуманітарному штабі Київщини, передають "Коментарі".

Директорка музею Ольга Угнівенко розповіла, що краєзнавчий музей у Бородянці постраждав від бомбового авіаційного удару 2 березня. За її словами, стіни з бетону вистояли, але слабші перегородки знищені вибухом разом з шафами і експонатами.

У музеї в Бородянці через вибух вирвало віконні рами, двері, розбито стелю, майже всі вітрини з розбитим склом, деякі з них впали від вибухової хвилі. У закладі пошкоджено багато експонатів та зникла оргтехніка. Краєзнавчий музей у Бородянці обіцяють відтворити у новому приміщенні. Чималу частину експонатів основного фонду вдалося вивезти. 

Нагадаємо, почались роботи по розбору завалів у Бородянці. Там значно все страшніше — ще більше жертв російських окупантів, ніж у Бучі наголосив Президент України Володимир Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі злякалися, що гнів світу через викриті звірства окупантів в Бучі повториться та намагаються приховати вбивства цивільних людей у захоплених містах. Такі факти вже фіксують в оточеному окупантами Маріуполі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися