Одну з вулиць у Києві пропонують назвати на честь борщу

Саме у столиці України з’явилися перші історичні згадки про цю страву

У Києві в рамках масштабної дерусифікації одну зі столичних вулиць пропонують назвати на честь борщу. З такою пропозицією виступив відомий кухар Євген Клопотенко, повідомляють в мерії столиці, передають "Коментарі".

На думку шеф-кухаря Євгена Клопотенка, вулиця Борщова може пролягати в історичній столичній місцевості Борщагівка. Пропозицію з перейменування аргументують тим, що саме на Борщагівці з’явилися перші згадки про борщ. Про національну українську страву у 1584 році написав у подорожніх записах німецький торговець Мартин Грюневеґ. У Києві громадські активісти пропонують перейменувати на честь борщу вулицю імені російського філософа часів Російської імперії Петра Чаадаєва.

"У Києві варто мати вулицю, яка б віддала належне невід’ємному елементу української культури та частині нашої національної спадщини. Борщ вже давно вийшов за межі "просто страви" – це символ української гостинності, предмет гордості та тяглості наших традицій", — прокоментував пропозицію Клопотенко.

Нагадаємо, у столичній мерії триває процес прийому пропозицій щодо перейменування вулиць та інших об’єктів у Києві, які пов’язані з Радянським Союзом, РФ та Білоруссю. Загалом у Києві в рамках процесу дерусифікації до понад чотирьох сотень зросла кількість об'єктів, які необхідно перейменувати. Подробиці — в нашому матеріалі

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві стартував демонтаж радянського монументу під Аркою дружби народів. На оприлюдненому відео видно, як демонтують першу скульптуру — російського "робітника". Під час демонтажу злетіла його бронзова голова.

Окрім того, у Києві демонтують десятки пам’ятників радянських часів та об’єктів, пов’язаних з Росією та Білоруссю. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися