У Броварах перейменували вулиці на честь Ірпеня, Бородянки, Бучі та Гостомелю

Загалом у місті змінили назви понад трьох десятків вулиць та провулків

У Броварах доєдналися до процесу дерусифікації, що активно триває на усій території України та змінили назви понад трьох десятків вулиць міста. Про це розповів Броварський міський голова Ігор Сапожко, передають "Коментарі".

"Сьогодні на засіданні виконавчого комітету одноголосно схвалено перелік вулиць та провулків, які буде перейменовано у Броварах", — повідомив Сапожко.

Мер Броварів оприлюднив перелік вулиць міста, що змінили назви. Загалом — 34 об’єкти. Кілька вулиць у Броварах перейменовані на честь міст Київщини, де тривали запеклі бої з російськими окупантами. Провулок Дарвіна відтепер матиме назву Бучанський, а провулок Єсеніна — Бородянський. На честь Бородянки також перейменована вулиця Єсеніна. Вулиця Разіна Степана відтепер — Гостомельська, а вулиця Сєдова — Ірпінська. На честь Бучі перейменували й вулицю Товстого — тепер це Бучанська.

Окрім того, у Броварах з’явиться вулиця Чорнобаївська — так перейменували вулицю Герцена. Вулиця Слуцька носитиме назву Маріупольська, а вулиця Рокосовського — Волноваська. Ознайомитись з повним переліком вулиць, що перейменували у Броварах, можна у Telegram-каналі мера за посиланням.

Нагадаємо, у столичній мерії триває процес прийому пропозицій щодо перейменування вулиць та інших об’єктів у Києві, які пов’язані з Радянським Союзом, РФ та Білоруссю. Загалом у Києві в рамках процесу дерусифікації до понад чотирьох сотень зросла кількість об'єктів, які необхідно перейменувати. Подробиці — в нашому матеріалі

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві демонтують десятки пам’ятників радянських часів та об’єктів, пов’язаних з Росією та Білоруссю. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися