У Києві перейменують п’ять станцій метро: подробиці

Завершується збір пропозицій щодо нових назв

Київський метрополітен завершує прийом пропозицій щодо нових назв п’яти станцій столичного метро в рамках процесу дерусифікації в Україні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію перевізника.

Перейменувати планують п’ять станцій столичного метро. Йдеться про станції "Дружби народів", "Площа Льва Толстого", "Берестейська", "Мінська" та "Героїв Дніпра".

За рішенням Київської міської ради, у неділю, 1 травня, завершується збір пропозицій щодо нових назв станцій метро. Подати ідеї можна за посиланням.

"З 2 по 9 травня буде проводитись рейтингове онлайн голосування серед найпопулярніших варіантів по кожній станції. Після цього свій висновок зробить профільна комісія з перейменувань. Тоді проект рішення буде винесено до сесійної зали", — повідомили у Київському метрополітені.

Нагадаємо, у столичній мерії триває процес прийому пропозицій щодо перейменування вулиць та інших об’єктів у Києві, які пов’язані з Радянським Союзом, РФ та Білоруссю. Загалом у Києві в рамках процесу дерусифікації до понад чотирьох сотень зросла кількість об'єктів, які необхідно перейменувати. Подробиці — в нашому матеріалі

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві демонтують десятки пам’ятників радянських часів та об’єктів, пов’язаних з Росією та Білоруссю. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Net

14 травня 2022, 10:18

Cuki

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися