Шевченків Київ: на столицю можна подивитись очима Кобзаря

Подробиці та маршрут цікавої пішохідної екскурсії

Національний музей Тараса Шевченка запрошує на пішохідну екскурсію "Шевченків Київ", подивитись на столицю очима Кобзаря. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на інформацію музею.

Тарас Шевченко прожив у Києві два роки та задокументував місто у малярських творах та в понад сотні поезій. Столиця України зберігає чимало назв, що пов’язані з Кобзарем та має три музеї Шевченка. Під час пішої прогулянки Києвом екскурсоводи ознайомлять з історією Подолу, Печерська, Нової Забудови, Верхнього міста, та з київськими сторінками біографії митця.

В Національному музеї Тараса Шевченка зазначили, що Київ середини ХІХ століття — це особливий і незвичний для сучасного мешканця мегаполіса простір. Тривалість пішохідної екскурсії "Шевченків Київ" дві години. Прогулянка починається з музею на бульварі Тараса Шевченка, 12.

Екскурсія "Шевченків Київ" відбудеться 18, 22 та 28 травня. Першу екскурсію столицею з нагоди Міжнародного Дня музеїв проведуть у середу, 18 травня, безкоштовно. В інші дні вартість квитка становить 180 гривень, для школярів, студентів та пенсіонерів — 100 гривень. Записатися на екскурсію в зручний спосіб можна за посиланням.


Тим часом у Національному комплексі "Експоцентр Україна" (ВДНГ) відкрили простір сімейного відпочинку Kacheli та працюють ще кілька локацій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у кількох парках Києва вже запрацювали фонтани, але в центрі їх поки що не вмикали. Де відпочити біля водограїв розповів мер столиці Віталій Кличко.

Дивіться фото, якими квітами та краєвидами Києва зустрічає зараз відвідувачів парк "Наталка" на Оболоні.

Читайте також, що Київський зоопарк відновив роботу в режимі парку та чекає на відвідувачів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися