Музеї Києва відновили роботу: куди піти на екскурсію

Низка заходів відбудуться з нагоди Міжнародного дня музеїв

У Києві низка музеїв відновили роботу у воєнний час та проведуть мистецькі заходи з нагоди Міжнародного дня музеїв, що щороку відзначається 18 травня. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський розповів, що з початку повномасштабного військового вторгнення російської армії в Україну столичні музеї запровадили низку необхідних заходів щодо збереження експонатів та захисту музейних колекцій.

"Попри складний воєнний час київські музеї частково продовжують свою діяльність та проводять відео лекторії, майстер-класи, онлайн вікторини", — сказав Мондриївський.

Поки що через небезпеку ракетних ударів по Києву музеї столиці не можуть повністю відновити роботу, проте культурне життя у місті поступово відновлюється.

"Музеї наразі не поновлюватимуть свої експозиції, водночас будуть проводити локальні заходи, просвітницьку та наукову діяльність. Усі охочі зможуть відвідати мистецькі заходи, поспілкуватись з музеєзнавцями та літераторами", – розповів заступник мера Києва.

З нагоди Міжнародного дня музеїв у Києві підготували низку заходів.

Літературно-меморіальний музей М. Булгакова:

18-19 травня відбудуться "Благодійні чаювання на веранді". Також до 19 травня триватиме благодійна ініціатива "Літературні аптечки".

Музей Шолом-Алейхема:

18 травня відбудеться виставка графіки "Київ-Єрусалим": плакати київського графіка Миколи Гончарова "Війна в Україні" та комп'ютерна графіка Михайла Корості (США). Захід можна відвідати онлайн або в виставковій залі;

26 травня — виставка скульптури "Шолом-Алейхем у майстерні Михайла Карловського". Захід за можливості відбудеться у виставковій залі музею або онлайн зі скульптурної майстерні Спілки художників України.

Музей гетьманства:

18 травня — екскурсія вулицями Подолу "Козацький Київ" розпочнеться о 15:00. Деталі маршруту можна дізнатись за телефоном (067) 979-01-32.

Музей видатних діячів української культури:

18 травня — онлайн-екскурсії "Леся Українка: цікаві факти не з підручника".

Нагадаємо, у Києві відновив екскурсійну роботу "Музей води". Попри воєнний стан кількість культурних заходів у столиці збільшується. Напередодні Міжнародного дня музеїв Національний музей Тараса Шевченка анонсував проведення пішохідних екскурсій "Шевченків Київ", під час яких можна подивитись на столицю очима Кобзаря. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у кількох парках Києва вже запрацювали фонтани, але в центрі їх поки що не вмикали. Де відпочити біля водограїв розповів мер столиці Віталій Кличко.

Дивіться фото, якими квітами та краєвидами Києва зустрічає зараз відвідувачів парк "Наталка" на Оболоні.

Читайте також, що Київський зоопарк відновив роботу в режимі парку та чекає на відвідувачів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Чорноволенко Світлана

18 травня 2022, 18:50

Чому новини Києва написані російською мовою? Київ - це Україна. І що, перший з музеїв - це музей М.Булгакова? Нудить від ваших "новин"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися