У Києві можна буде приміряти унікальні 100-річні вишиванки: подробиці

Київський музей надає можливість приміряти старовинні вишиванки

У День вишиванки 19 травня мешканці Києва матимуть змогу не лише побачити, але й приміряти унікальні 100-річні музейні експонати. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили на Фейсбук-сторінці Victoria Museum - приватного музею костюму й стилю, присвяченого міській моді 1830-1920 років.

Лише 19 травня музей довзволяє приміряти вишиванку, спідницю чи юпку й відчути на собі атмосферу епохи кінця 19 - початку 20 століття.

“Особливо така опція буде важлива для переселенців, які поспіхом тікали від усіх жахів війни і не мали змоги взяти з собою свою вишиванку”, - заявили на сторінці музею.

У повідомленні також наголошують, що приміряти старовинний одяг можна буде в 7 залі, де також кожен зможе зробити фото на згадку.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині двоє людей підірвалися на міні. За фактом вибуху російської протипіхотної міни розпочато досудове розслідування. Поліція знову закликала громадян бути обережними на звільнених від російських окупантів територіях, уникати лісових та польових доріг, а в разі виявлення підозрілих предметів одразу телефонувати в "102".

Також "Коментарі" писали, що у поліції розповіли, скільки вбитих мирних жителів виявили на Київщині. Також голова Національної поліції Київщини наголосив, що цифра не остаточна, оскільки триває робота правоохоронних органів із виявлення місць поховань цивільних, убитих російськими військовими.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві можливе задимлення через пожежу в зоні відчуження: чи змінився радіаційний стан. Наразі зафіксовано нормальну якість повітря на правому й лівому березі Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися