Зеленський звернувся до киян - "нам ще належить боротись"

Президент закликав жителів Києва берегти спокій життя

Президент України Володимир Зеленський застеріг киян, зазначивши, що війна проти Росії ще не не завершилася. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву Зеленський зробив під час свого вечірнього відеозвернення 29 травня, вітаючи місто з Днем Києва.

"Саме за таке щастя жити, жити своїм звичайним життям і просто тихо гуляти вулицями свого власного міста зараз і йде ця війна. Ось що ми виборюємо в ній. Для усіх в Україні. Свободу і спокій — те, що дійсно можна було сьогодні відчути у Києві. Навіть попри сирену повітряної тривоги, яка пролунала і в цей день", - заявив Зеленський.

Президент також закликав киян зберігати спокій життя і свої місто, пам'ятаючи, скількох життів коштував захист Києва.

"Я розумію, що у ваших очах — вже літо. Я все це розумію. Але я хочу, щоб у ваших думках було це розуміння — нам ще належить боротись. Війна ще не закінчилась. Софія і Лавра, і Андріївський, і Поділ, і Володимирська, і Рейтарська, і Липки, і Хрещатик... Я вдячний усім, хто зробив так, щоб окупантам більше ніколи не було місця тут, у Києві", - додав під час привітання Зеленський.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Київській ОВА повідомили пріоритетне завдання у відновленні області. Наразі пріоритет у відновленні Київської області надається транспортній інфрастуктурі, яка була пошкоджена в результаті бойових дій. 

Також "Коментарі" писали, що в ботанічному саду Гришка, де нещодавно знайшли снаряди, тепер можна відпочивати. Ботанічний сад імені Гришка в Києві відновив свою роботу з 28 травня. Фахівці перевірили територію на вибухонебезпечні предмети й засвідчили, що парк безпечний для відпочинку.

Читайте на порталі "Коментарі": чи можуть російська війська найближчим часом знову атакувати Київ: в Міноборони дали відповідь. Міністерство оборони України та українська розвідка не мають даних, що свідчили б про здійснення російськими військами повторного наступу на Київ найближчими днями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

31 травня 2022, 10:03

зеленскому пора-бы уже плойти нахуй. Клоун конченый, пол страны уничтожил....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися