Чи можуть російська війська найближчим часом знову атакувати Київ: в Міноборони дали відповідь

Загроза Києву та всій території України є постійно

Міністерство оборони України та українська розвідка не мають даних, що свідчили б про здійснення російськими військами повторного наступу на Київ найближчими днями. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву заступниця міністра оборони Ганна Маляр зробила під час телемарафону новин.

"Але ми маємо розуміти, що загроза Києву та всій території України є постійно, бо у нас війна. Для ворога найпростіший і найшвидший спосіб встановити контроль над усією Україною - це захопити столицю. Тому потрібно усвідомлювати, що країна перебуває у стані війни і такі ризики є постійно", - заявила Маляр.

Заступниця міністра оборони зазначила, що поширювана в пабліках і Телеграм-каналах інформація про повторний "наступ" російських військ - це всього-на-всього російська пропаганда.

"Ми вчора шукали коріння, де вона [інформація - ред.] вперше могла з'явитися в соціальних мережах. І слід сказати, що це дійсно і російські джерела, і в тому числі доклали зусиль і наші громадяни небайдужі", - повідомила Маляр.

Як повідомляли раніше "Коментарі", ДБР завершило слідство щодо незаконної приватизації держмайна у центрі Києва на 80 млн грн. Державне бюро розслідувань повідомило про завершення досудового розслідування кримінального провадження, що стосується незаконної приватизації нерухомості в центрі столиці загальною сумою 80 мільйонів гривень.

Також "Коментарі" писали, що у ботанічному саду в Києві знайшли чотири снаряди: у КМВА повідомили подробиці. У Національному ботанічному саду імені Миколи Гришка в Києві піротехніки знайшли чотири снаряди ще часів Другої світової війни.

Читайте на порталі "Коментарі": на кордоні з Україною ворог розмістив пускові установки "Іскандер": до чого має готуватися Київ. Російські військові перемістили до прикордонних територій Брестської області з Могильовської області пускові установки "Іскандер". Тобто наразі більша частина територій нашої держави перебуває під загрозою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися