На час воєнного стану у Києві хочуть заборонити салюти: подробиці законопроекту

Наразі законопроект щодо заборони салютів перебуває на розгляді комісії

У Київраді було зареєстровано новий законопроект, згідно з яким на території Києва під час воєнного стану планується заборонити реалізацію та використання салютів і будь-якої іншої піротехніки. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на відповідний законопроект на сайті Київської міської ради.

У законопроекті зазначається, що заборона буде діяти не лише під час воєнного стану, але й 30 днів після його закінчення в Україні.

Автори законопроекту пояснили актуальність тим, що салюти негативно впливають на психоемоційний стан жителів столиці,  "з огляду на повномасштабне вторгнення Російської Федерації та тривалу повномасштабну збройну агресію на території України". Забороною використання піротехніки автори законопроекту хочуть знизити соціальну напругу в столиці.

Наразі законопроект розглядає комісія.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві розпочинати пляжний сезон не будуть: у КМДА повідомили причину. У Києві пляжі й зони відпочинку обслуговують у штатному режимі. Незважаючи на це, відкривати пляжний сезон у Києві поки що не планують. Також не радять під час воєнного стану заради власної безпеки відвідувати пляжі. Території пляжів і зон відпочинку в Києві починають обстежувати дно акваторій на вибухонебезпечні предмети.

Також "Коментарі" писали, що Київ будує укріплення на випадок нового штурму: у КМВА повідомили подробиці. Перший рубіж оборони столиці створюється на значні відстані від Києва, щоб убезпечити максимально місто, якщо російські війська вдадуться до чергової спроби захоплення.

Читайте на порталі "Коментарі": Київщина отримала комплект Starlink. Київська область отримала комплект обладнання Starlink, щоб підтримувати роботу критичної інфраструктури й зберігати зв'язок між містами й екстреними службами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися