За маршрутом Славутич — Чернігів почала курсувати електричка

Які ще нові напрямки готують до відкриття з Києва

Електричка Чернігів — Славутич відновила рух після ремонту пошкоджених залізничних колій. Чому це важливо, в ефірі національного телемарафону розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, передають "Коментарі".

За даними Міністерства інфраструктури України, на відновлення залізничного мосту, що з’єднує Чернігів та Славутич, пішло менше двох місяців. За цим маршрутом вже запущено пасажирське сполучення.

"Укрзалізниця" відновила транспортне сполучення Чернігів — Славутич. Це важлива подія, тому що у Славутичі проживають люди, які обслуговують атомну станцію. Сполучення було розірване через те, що був зруйнований залізничний міст на четвертий день війни. Зараз все це відновили", — прокоментував Кубраков.

Міністр інфраструктури України додав, що "Укрзалізниця" не лише відновлює зруйновані маршрути, але й розширює напрямки руху. Зокрема, планують цього місяця запустити поїзди з Києва до Черкас та Житомира.

"Два напрямки ще відкриються. Це сполучення Київ — Черкаси та Київ — Житомир. Все це буде в цьому місяці", — анонсував очільник Мінінфраструктури України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на маршруті Чернігів — Київ — Чернігів курсує електропоїзд Skoda, а маршрут іншого поїзда з Чернігова через столицю подовжили до Вінниці.

Нагадаємо, залізничники запустили регіональний експрес Київ — Хмельницький. Поїзд №771/772 з Києва до Хмельницького відправився у перший рейс 20 травня та курсує щоденно. Окрім того, між Києвом та Бояркою запустили електричку.

Читайте також, що у Києві кільцева електричка отримала зручнішу зупинку на станції Дарниця.

Дивіться відео, як відновили залізничне сполучення між столицею та Ірпенем.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися