У Києві з’явиться нова зелена зона: що відомо

Так територію планують захистити від забудови

В Оболонському районі Києва в одному з мікрорайонів планують облаштувати зелену зону, що унеможливити маніпуляції щодо подальшої забудови. Про це заявив депутат Київської міської ради Богдан Чорній, передають "Коментарі".

За його словами, у мікрорайоні "Пріорка" в рамках комплексного благоустрою Києва планують облаштувати зелену зону. Локація знаходиться по вулиці Вишгородській. Прокласти газони та висадити зелені насадження планують від бювету біля школи №8 до перехрестя з вулицею Івашкевича. Плани щодо створення нової зеленої зони обговорили під час робочої наради зі столичними комунальниками.

"Спільно з архітекторами плануємо внести деякі корективи в частині ландшафтного дизайну та максимально швидко приступити до виконання робіт. Незабаром буде створено нову красиву алею, де мешканці Оболонського району зможуть прогулятись вздовж квітучих клумб, а також сховатись від сонця під кронами дерев", – заявив Чорній.

Остаточну концепцію створення зеленої зони у мікрорайоні "Пріорка" має затвердити комунальне об'єднання "Київзеленбуд".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичний сімейний парк відпочинку "Співоче поле" підготував нові розваги. На відвідувачів чекають трьохметрові казкові герої-пухнастики, що оживають за допомогою аніматроніки. В зоні відпочинку багато яскравих фотозон та пухнастих фігур, є напої та смаколики. Насолоджуватись свіжим повітрям, схилами Дніпра та зеленими краєвидами можна у лаунж-зоні з пуфами та гамаками.

Нагадаємо, інсталяцію з квітів "Привид Києва", створену в Подільському районі столиці на вулиці Олени Теліги, внесли до Національного реєстру рекордів України в номінації "Найбільша квітково-патріотична композиція". Подробиці та фото — в нашому матеріалі.

Читайте також, що Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка відкрив для відвідування розарій



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися