У КМДА повідомили, коли відновлять будинок на Лобановського, у який влучила російська ракета

Доведеться розбирати всі верхні поверхи будинку

Для того, щоб відновити будинок на проспекті Лобановського в Києві, куди 26 лютого влучила російська ракета, доведеться знімати верхні поверхи над зруйнованою частиною. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в ефірі "Еспресо".

Поворозник повідомив, що нещодавно провели роботи разом із мешканцями будинку із профільними заступником, зокрема визначили обсяги роботи.

"У місті є будинки, які потребують заміни скла або пошкоджені дахи, але є й одинадцять будинків, які найбільше постраждали і потребують конструктивних" рішень , там уже проведено інструментальні експертизи Що стосується, наприклад, будинку на Лобановського, то, на жаль, доведеться розібрати всі верхні поверхи, які нависають над діркою від попадання ракети, ми спілкувалися з відповідними профільними інститутами та спеціалістами для того, щоб зберегти поверхи, але потрібно їх розбирати і відновлювати наново", - зазначив Поврозник.

Наразі біля пошкодженого будинку облаштовують будівельний майданчик. За словами першого заступника голови КМДА, роботи планують закінчити до середини осені, тобто до початку опалювального сезону.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Україна почала отримувати пакет допомоги $40 мільярдів від Байдена, — посольство США в Києві. Відомо, що пряма підтримка у розмірі одного мільярда доларів прибула в Україну, найближчим часом очікується ще 7,5 мільярдів допомоги від США. За словами посла США в Україні Бріджіт Брінк, американці працюють над тим, щоб надати ще більшу економічну допомогу.

Також "Коментарі" писали, що на залізничному вокзалі Києва посилили безпеку: в "Укрзалізниці" повідомили подробиці. У повідомленні "Укрзалізниці" також анонсували прес-конференцію щодо цього питання на 9 червня, де певні посадовці розкажуть більше подробиць щодо встановленої системи. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися