У Бучанському районі Київщини будують п'ять будинків для людей, які втратили житло через війну

Родини отримають нове житло безкоштовно

У селі Дмитрівка Бучанського району на Київщині почали будувати п'ять будинків для місцевих мешканців, які втратили доміку через російську агресію. Всього планують побудувати 15 таких домівок. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба у своєму Телеграмі.

"Безкоштовно родини отримають нове житло замість повністю зруйнованого через російську агресію. За два тижні маємо завершити активний етап будівництва", - заявив Кулеба.

Також голова Київської ОВА повідомив, що будинки зводять за допомогою коштів меценатів.

Кулеба зазначив, що загалом мешканці Київської області через додаток "Дія" подали 45 тисяч заявок на відшкодування цілком зруйнованого чи частково пошкодженого майна.

"Якщо ви ще не подали заявку, закликаю вас зробити це", - наголосив голова Київської ОВА у своєму повідомленні.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Україна почала отримувати пакет допомоги $40 мільярдів від Байдена, — посольство США в Києві. Відомо, що пряма підтримка у розмірі одного мільярда доларів прибула в Україну, найближчим часом очікується ще 7,5 мільярдів допомоги від США. За словами посла США в Україні Бріджіт Брінк, американці працюють над тим, щоб надати ще більшу економічну допомогу.

Також "Коментарі" писали, що патрульні нагадали українцям правила безпеки біля водойм. Киянам також не рекомендують купатися в столичних водоймах у стані алкогольного сп’яніння, наближатися до човнів і катерів і перебувати у водоймі більше ніж 20 хвилин. Також патрульні нагадали, що варто стежити за температурою води, щоб вона не була нижчою за 17 градусів.

Читайте на порталі "Коментарі": на залізничному вокзалі Києва посилили безпеку: в "Укрзалізниці" повідомили подробиці. У повідомленні "Укрзалізниці" також анонсували прес-конференцію щодо цього питання на 9 червня, де певні посадовці розкажуть більше подробиць щодо встановленої системи. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися