На один український літак було 10 ворожих: у ЗСУ розповіли про бої за Київ у перші дні війни

Ворог тоді мав суттєву перевагу в повітряних боях

Київ захищає 40 бригада тактичної авіації, звідки й поширився образ "Привида Києва". Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат під час брифінгу, опублікованого "Укрінформ".

Як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ, саме військові льотчики із 40 бригади тактичної авіації взяли на себе важкий удар у перші тижні війни Росії проти України для захисту Києва. За словами Ігната, сили ворога тоді значно переважали в повітряних боях й оцінювалися 1:6 – 1:10.

“Київ охороняє 40 бригада тактичної авіації, саме звідти йде загальний образ “Привид Києва”, саме ці військові льотчики взяли на себе у перші два тижні війни важкі удари по захисту столиці. Противник тоді переважав у повітряних боях 1 до 6-10“, - заявив Юрій Ігнат під час брифінгу.

Як повідомляли раніше "Коментарі", доставка посилок з Китаю повертається у Київську область. Генеральний директор "Укрпошти" зазначив, що доставка посилок в Україну з Китаю буде здійснюватися через одну з європейських країн. На старті п’ятнадцять областей, зокрема — Київська.

Також "Коментарі" писали, що винесли кубки та медалі: у Гостомелі окупанти пограбували будинок відомого футболіста. У Гостомелі Київської області пограбували будинок відомого українського футболіста Владислава Ващука, який був гравцем столичного "Динамо" та національної збірної України з футболу. За його словами, російські окупанти вкрали усі медалі та інші речі, які нагадували йому про футбольну кар'єру. Він зазначив, що під час перебування окупантів у Гостомелі він підтримував зв'язок із сусідами, які розповіли, що будинок був більш розбитим та брудним з кожним днем.

Читайте на порталі "Коментарі": Бучанський район отримає 30 сучасних автобусів від Естонії. Естонія передала перші п'ять автобусів для Бучанського району Київської області, заплановано передачу ще 30 одиниць рухомого складу. Посол заявила, що гуманітарну допомогу Україна отримала від МЗС Естонії та Міністерства економіки та комунікації країни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися