Кияни зможуть проголосувати за дерусифікацію вулиць столиці: подробиці

Є 5 днів на голосування за перейменування вулиць у Києві

У додатку "Київ Цифровий" можна взяти участь в електронному голосуванні за перейменування вулиць столиці, назви яких пов'язані з Росією чи Білоруссю. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив заступник мера Києва з цифрової трансформації Петро Оленич у своєму Телеграмі.

"Запускаємо новий інструмент електронної демократії в Київ Цифровий – голосування. Перша тема – перейменування й дерусифікація вулиць в Києві. Всього в переліку близько 300 назв", - заявив Оленич.

Заступник мера Києва з цифрової трансформації також зазначив, що взяти участь в голосуванні за перейменування вулиць столиці можуть усі громадяни України. Для верифікації особи викорстовується Bank ID.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві хочуть перейменувати вулицю на честь Романа Ратушного, який загинув на війні. Йдеться про перейменування вулиці Волгоградської, розташованої біля Протасового Яру в Києві. Роман Ратушний був головою громадської організації "Захистимо Протасів Яр" та боровся із забудовою зеленої зони.

Також "Коментарі" писали, що між Києвом та Васильковом відновлено щоденне курсування приміських поїздів: розклад руху. "Укрзалізниця" поступово відновлює логістику Київської області. Зокрема, щоб покращити обслуговування пасажирів у приміському сполученні, із 17 червня між столицею та Васильковом запускають щоденні приміські поїзди.

Читайте на порталі "Коментарі": перший інклюзивний район Києва: у столиці створюють простір для маломобільних груп населення. У Дарницькому районі Києва понизили бордюри на тротуарах. Столична влада навіть попри війну відновила проект "Перший інклюзивний район Києва". Роботи тривають на кількох вулицях. Було докладено чимало зусиль для того, щоб пандуси та з'їзди в столиці стали доступними. Створення безбар'єрного простору для маломобільних груп населення в Києві є одним із найважливіших завдань.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися