Поліція виявила на Київщині прихований окупантами арсенал зброї - "передали українським військовим"

Частину арсеналу знищили, частину передали українським військовим

Поліція знайшла в Київській області під Ворзелем зброю та боєприпаси, залишені російськими окупантами. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила Нацполіція України на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Відпрацьовуючи деокуповані території, працівники Київського обласного управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції знайшли поблизу Ворзеля, що на Київщині, покинуту ворогом зброю", - повідомили в Нацполіції України.

Згідно з інформацією правоохоронних органів, під дерев'яними балками бліндажу окупантів було виявлено чотири корпуси ручної осколкової та наступальної гранати типу РГМ, підривачі, димову ручну гранату РПГ-26, постріл до РПГ-7, набої калібру 5,45 мм та 7,62 мм, понад 30 пострілів ВОГ-17, пластину активної броні й стартовий реактивний двигун.

Частину арсеналу вибухотехніки змушені були знищити через термічні й механічні пошкодження.

"Боєприпаси, придатні для використання, поліцейські передали українським військовим", - зазначили в Національній поліції України.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві вводять "режим тиші": у КМВА повідомили, що тепер буде заборонено. Згідно з документом, опублікованим Київською міською військовою адміністрацією, в умовах війни на території Украни та загрози ракетних ударів порушення режиму тиші може негативно вплинути на психоемоційний стан мешканців столиці.

Також "Коментарі" писали, що в Києві злочинці записались до лав добробату, щоб отримати зброю: СБУ повідомила подробиці. Після затримання у злочинної банди вилучили цілий арсенал зброї, зокрема 1,2 кг вибухівки та бойові гранати, 29 автоматів "Калашникова", гранатомет, кулемет РПК і набої. Відповідно до даних слідства, злочинці мали намір використати зброю для того, щоб дестабілізувати обстановку в регіоні.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві зафіксували випадок сказу: як уберегтися від небезпечної інфекції. Згідно з даними головного управління Держпродспоживслужби, у Печерському районі Києва було зафіксовано випадок сказу у вуличного кота. Сказ - це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, яка трапляється як у людей, так і у тварин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися