Стало відомо, як перейменують станції метро в Києві: з'явився проект рішення

Запропоновано перейменувати п'ять станцій Київського метрополітену

Київська міська рада підготувала проект рішення щодо перейменування п'яти станцій метро в Києві. Запропоновані назви мають затвердити депутати на черговій сесії. Як повідомляють "Коментарі", відповідна заява з'явилася на сайті Київської міської ради.

Відповідно до проекту рішення, опублікованого на сайті міськради, пропозиція щодо перейменування стосується п'яти станцій Київського метрополітену. Зокрема, станція "Берестейська" буде називатися "Бучанською", станція "Площа Льва Толстого" змінить назву на "Василя Стуса", станцію "Героїв Дніпра" перейменують в "Героїв України", станцію "Мінська" - у "Варшавська", а станція "Дружби народів" стане "Ботанічною".

В електронному голосуванні щодо зміни назв станцій метро взяло участь понад 170 тисяч людей. У пояснювальній записці зазначається, що перейменування станцій загалом коштуватиме близько 2,3 млн гривень. Фінанусвання покладено на столичний бюджет.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві вводять "режим тиші": у КМВА повідомили, що тепер буде заборонено. Згідно з документом, опублікованим Київською міською військовою адміністрацією, в умовах війни на території Украни та загрози ракетних ударів порушення режиму тиші може негативно вплинути на психоемоційний стан мешканців столиці.

Також "Коментарі" писали, що в Києві злочинці записались до лав добробату, щоб отримати зброю: СБУ повідомила подробиці. Після затримання у злочинної банди вилучили цілий арсенал зброї, зокрема 1,2 кг вибухівки та бойові гранати, 29 автоматів "Калашникова", гранатомет, кулемет РПК і набої. Відповідно до даних слідства, злочинці мали намір використати зброю для того, щоб дестабілізувати обстановку в регіоні.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві зафіксували випадок сказу: як уберегтися від небезпечної інфекції. Згідно з даними головного управління Держпродспоживслужби, у Печерському районі Києва було зафіксовано випадок сказу у вуличного кота.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися