Про будівництво житла у Бородянці розповіли у військовій адміністрації

Що відомо про плани влади

У Бородянці поки що немає жодних рішень щодо будівництва нового житла замість зруйнованого. Ситуацію навколо будівництва житлового комплексу прокоментував голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, жодних рішень щодо розташування нових будинків замість зруйнованих у Бородянці поки що не ухвалено.

"Чи будувати в Бородянці нове житло на новому місці, чи будувати його на місці зруйнованих будівель — це питання, що зараз хвилює всіх мешканців Бородянки, які постраждали від війни й залишилися без квартир. Це питання мають вирішити самі мешканці", — заявив Кулеба.

Голова Київської обласної військової адміністрації зазначив, що перед будівництвом буде визначена процедура з громадськими слуханнями з питань будівництва житла.

"Все буде зроблено згідно з процедурою, і якщо люди самі вирішать, що необхідно будувати будинки на місці зруйнованих, так воно і буде. Тож закликаю всіх трошки почекати. На жаль, ми не можемо такими темпами, як до війни, працювати, але тим не менш робимо усе можливе для того, щоб якнайшвидше до кожного постраждалого прийшли в хату нові вікна, нові двері і був відремонтований дах. Щодо будівництва нових будинків — це питання, що потребує значно більшого часу", — наголосив посадовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у "Залізному містечку" в Ірпені родини місцевих мешканців поселили безкоштовно. Перші родини заселили минулого тижня. Тимчасове житло у "Залізному містечку" складається з п’яти нових вагонів-купе, обладнаних кондиціонерами та санвузлами. Тут також є окремий вагон-ресторан та вагон з душовими кімнатами.

Нагадаємо, що у Бучанському районі Київської області розпочали реалізацію пілотного проєкту з будівництва одноповерхових будинків для забезпечення житлом мешканців Дмитрівки, які залишились без даху над головою внаслідок воєнного вторгнення російської армії.

Читайте також, де в Бородянці та Бучі встановили модульні містечка, та дивіться відео, як вони виглядають.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися