Будувати житло замість зруйнованого почали на Київщині (ВІДЕО)

Що відомо про пілотний проєкт

У Бучанському районі Київської області розпочали реалізацію пілотного проєкту з будівництва одноповерхових будинків для забезпечення житлом мешканців Дмитрівки, які залишились без даху над головою внаслідок воєнного вторгнення російської армії, інформують "Коментарі".

Відео про перебіг робіт оприлюднив радник начальника Київської обласної військової адміністрації з гуманітарних питань Олексій Кулеба. За його інформацією, у Дмитрівці в рамках пілотного проєкту планують збудувати спочатку п’ять одноповерхових приватних будинків. Перший будинок зводять для родини українського захисника, який загинув у боях з російськими окупантами під Ізюмом.

Загалом у Дмитрівській громаді внаслідок російського воєнного вторгнення пошкоджено близько тисячі об'єктів. Це не лише житлові будинки, а й освітні заклади та лікарні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у звільненій від російських окупантів Бородянці готують до відкриття модульне містечко для місцевих мешканців, які втратили житло внаслідок обстрілів та бойових дій. Тимчасове житло у модулях в Бородянці встановлюють на території стадіону. Відкриття заплановане на 16 травня. 

Нагадаємо, у Києві триває ліквідація наслідків ракетного удару по столиці в Дарницькому районі, де уламки збитої російської ракети влучили у багатоповерховий житловий будинок. Як демонтують балкони на фасаді пошкодженого будинку можна подивитись фото

Читайте також, що для мешканців Ірпеня збудують житловий комплекс, де подарують квартири.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися