З озера в центрі Гостомеля дістали міни та снаряди (ФОТО)

У замінованій водоймі купалися діти

У Гостомелі рятувальники та поліцейські розмінували озера Центральне. Про це розповіли в ефірі національного телемарафону, передають "Коментарі".

Місцевих мешканців не лякало те, що водойма була замінована. До початку робіт з розмінування в озері купалися діти, дорослі та літні люди, а рибалки спокійно відпочивали на березі за риболовлею. Попереджувальні стрічки та таблички люди ігнорували, вважаючи, що територію біля водойми вже допомогли зачистити від ворожих снарядів. Як виявилося — помилялись.

Розмінування центрального озера у Гостомелі розпочали у понеділок, 27 червня. Після обстеження водойми водолази дістали міни та великокаліберні боєприпаси. На березі озеру, неподалік місця, де гралися діти, сапер знайшов у траві нерозірвані артилерійські снаряди.

"Коли безпосередньо водолаз спускається на днище до предмету, який він виявив, це вже є ризик небезпеки, тому що ми не знаємо, що там може бути", — прокоментував начальник піротехнічної частини ДСНС України Юрій Цикенюк.

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області оприлюднили фото робіт з розмінування центрального озеру у Гостомелі. Рятувальники та поліція також провели роз’яснювальну роботу з місцевим населенням, зокрема з дітьми. Як розміновували водойму можна подивитись й на відео.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столичному Національному ботанічному саду імені М. М. Гришка триває обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів. Під час чергової перевірки на території ботанічного саду у Києві знайшли шість снарядів та гранату.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися