На Київ насувається гроза, – Укргідрометцентр

Киянам попередили про погіршення погоди

У Києві 29 та 30 червня синоптики прогнозують грози. Про це попередили фахівці Українського гідрометцентру, передають "Коментарі".

За прогнозами синоптиків, у середу, 29 червня, в столиці збережеться спекотна погода з температурою до 31 градусу та сильними поривами вітру від 5 до 10 метрів на секунду. Однак на Київ насувається гроза, можливий град. Дощі та грозу синоптики також прогнозують у столиці в четвер, 30 червня. В цей день вітер посилиться до швидкості від 7 до 12 метрів на секунду. У п’ятницю, 1 липня, опадів у столиці не прогнозують. Погода у цей день буде з мінливою хмарністю та температурою до 30 градусів.

В мерії столиці нагадали, що під час грози слід зачинити вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері. В разі сильного вітру слід триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, а також не паркувати поруч із ними автомобілі.

В КМДА поінформували, що у столиці під час грози на місцях можливих підтоплень дорожньої мережі чергуватиме спецтехніка комунальної корпорації "Київавтодор". В разі падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей киян закликали негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103.

Минулого тижня у Києві через грозу та штормовий вітер зафіксували понад сотні пошкоджених дерев. Після обстеження територій комунальники виявили два десятки повалених дерев та понад 80 пошкоджених негодою. Найбільше постраждали зелені насадження у Святошинському, Шевченківському та Солом’янському районах Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві всі парки та сквери обстежили на вибухонебезпечні предмети та закрили кілька локацій для відвідування. Про небезпечні зони для відпочинку — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, на Київщині впіймали чоловіка, який три дні поспіль попри заборону навмисно підпалював трав`яний настил

Джерело: https://meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися