Плату за проїзд у Києві готівкою вимагають відновити через суд

Позовна заява подана в ОАСК

У Києві через суд вимагають відновити можливість сплачувати за проїзд у столичному транспорті готівкою. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК).

Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував позов киянина до комунального підприємства "Київпастранс". Мешканець столиці просить суд зобов’язати вказане комунальне підприємство відновити можливість оплати проїзду готівкою у салоні громадського транспорту.

Позивач також вимагає визнати право пасажирів самостійно обирати форму та спосіб оплати проїзду у столичному транспорті. Окрім того, киянин просить ОАСК визнати порушенням прав споживачів припинення прийому готівки у Києві для оплати проїзду у столиці. Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Київ повністю відмовився від паперових квитків у столичному транспорті торік у липні. З того часу сплатити за поїзд пасажири можуть транспортними картками через платіжні програми, через мобільний додаток "Київ цифровий", "Карткою киянина" або одноразовими квитками з QR-кодом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наразі станція метро "Гідропарк" зачинена, тож столичні комунальники вирішили розпочати ремонтні роботи у підземному переході поблизу Венеціанського мосту. Під час виконання ремонтних робіт частково обмежили рух транспорту на автомобільному шляху на Венеціанський міст, а також на Броварському проспекті. Обмеження ввели до 1 липня.

Нагадаємо, у Києві торгівельні кіоски малих архітектурних форм (МАФи), що розташовані біля станцій метро та перешкоджають доступу до укриттів, перенесуть на інші локації. Підприємцям запропонують інше місце для торгівельної діяльності. Якщо бізнесмени не перенесуть МАФи самостійно, їх демонтують столичні комунальники та доставлять споруди на штрафмайданчик.

Читайте також, де у Київському метрополітені проводили планові ремонтні роботи та де ремонт досі триває.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергей

1 липня 2022, 10:12

Мдяяяя пенсионеры проснулись.... стыдно читать ваши комментарии

Наталья

1 липня 2022, 00:59

Поверніть ВСЕ , ЯК БУЛО!!! ЖЕТОНИ нікому не заважали!!!!

Наталья

1 липня 2022, 00:58

Поверніть готівкову систему оплати. Кому заважали жетони? Стільки років все було добре, система працювала безперебійно. Кому зручно картками, нехай користуються картками. Кому жетонами, будь ласка нехай будуть жетони. Модернізіція не завжди корисна. Поверніть ВСЕ, ЯК БУЛО!!!!!!!!

Оксана

1 липня 2022, 00:11

Києву потрібен міцний господарник,бажано корінний киянин,який припинить хаотичну забудову міста та буде берегти і плекати ті історичні пам'ятки,які вціліли до сьогодні.

Оксана

1 липня 2022, 00:04

Повністю погоджуюся.

Бахтияр

30 червня 2022, 23:15

Лично я абсолютно согласен с истцом, даже в метро сейчас не разберёшься, а раньше автоматы были по проще, лучше мер убрал бы этих частников!!!

Алекс

30 червня 2022, 19:43

А что там с маршрутками? Где контроль над частниками? Где терминалы?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися