Мешканцям Демидова розповіли про стан дамби Київського моря

Люди хвилюються через підтоплення села

Мешканцям села Демидів розповіли про стан дамби Київського водосховища. Документ у відповідь на численні звернення оприлюднила Вишгородська районна державна адміністрація, передають "Коментарі".

Через руйнування Козаровицької насосної станції внаслідок бойових дій річка Ірпінь вийшла з берегів та затопила село Демидів. Захисну дамбу Київського водосховища постійно обстежують. Остання перевірка показала, що руйнування захисної дамби між селом Демидів та поймою річки Ірпінь не зафіксовані.

У Міжрегіональному офісі захисних масивів Дніпровських водосховищ повідомили, що на захисному масиві "Захист заплави річки Ірпінь" дамба, збудована для захисту села Демидів від підтоплення, вже чотири місяці виконує свої функції. Однак для надання технічних висновків щодо стійкості споруди фахівцям профільного інституту необхідно провести гідротехнічне обстеження.

У Вишгородській райдержадміністрації додали, що питання відновлення роботи Козаровицької насосної станції знаходиться на контролі усіх гілок влади та Київської обласної військової адміністрації. відновлювальні роботи обіцяють завершити у встановлені терміни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що пошкоджений шлюз дамби Київського моря біля села Демидів відновлять в найкоротші терміни. Зараз в селі Демидів частково підтоплені близько пів сотні приватних будинків. Після звільнення Київської області від російських окупантів над проєктом відновлення пошкодженого шлюзу почали працювати фахівці. Паралельно проводили роботи з відкачки води із садиб мешканців села Демидів. Рівень води в заплаві річки Ірпінь вдалося знизити. Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба запевнив, що ремонт на пошкодженому шлюзі дамби Київського моря розпочнуть найближчим часом. Підготовчі роботи планують провести з 1 по 10 липня, а повністю завершити ремонт — до 1 серпня цього року.

Нагадаємо, під Києвом після влучання блискавки в міст здетонувала вибухівка. Вибух сталався в селі Демидів, що у Вишгородському районі. Зруйновано міст через річку Ірпінь. Внаслідок вибуху на мосту одна людина загинула, ще двоє отримали поранення. Рух транспорту через міст тимчасово неможливий. Дивіться схему об’їзду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися