На Київській дитячій залізниці почав курсувати ретропоїзд (ФОТО)

Локомотив під час ремонту перебував в російській окупації

На Київській дитячій залізниці після ремонту почав курсувати унікальний ретропаровоз. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Укрзалізниці".

Локомотив збудували у 1951 році у Німеччині на заводі імені Карла Маркса в місті Бабельсберг. У Київ паровоз завезли як репарацію після Другої світової війни. Зараз це єдиний ретропоїзд, який експлуатується на мережі дитячих залізниць.

В "Укрзалізниці" зазначили, що цей локомотив має історичне та символічне значення. Саме він відкривав рух поїздів малою столичною магістраллю у 1953 році. Наприкінці 1990-х років паровоз вивели з експлуатації на дитячій залізниці та задіяли для організації ретропоїздок вузькоколійками України.

У 2005 році легендарний локомотив повернули на дитячу залізницю, а у 2021 році — відправили на ремонт на Чернігівщину. У локомотивному депо Сновськ залізничники продовжували виконувати капітальний ремонт паровоза навіть під час російської окупації. Тепер локомотив знову катає гостей Київської дитячої залізниці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київській дитячій залізниці, що в Сирецькому парку, на початку червня відкрили літній сезон. Подробиці — в нашому матеріалі.

Дивіться також відео, як в Ірпені відсвяткували новосілля в "Залізному містечку".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися