Бородянку пропонують відбудувати, як принципово нове містечко: Франція допоможе

Бородянка може стати повністю новим містом

Президентка Іль-де-Франс - одного з найбагатших регіонів Франції - побувала в Чернігівській і Київській областях. Валері Пекресс отримала пропозицію від Київської ОВА відбудувати Бородянку. Як повідомляють "Коментарі", про це пише "Вечірній Київ".

Пекресс зазначила, що регіон Іль-де-Франс - дуже перспективний, тому завдяки зусиллям французів Бородянка стане абсолютно новим містом.

"Екологічне, з усіма системами, які працюють на сучасних енергоощадних технологіях. Іль-де-Франс – багатий регіон, де чимало інвестиційних компаній, а також девелоперських фірм. Я звернусь до них одразу ж, коли приїду до Франції. У стислі терміни ми запропонуємо саму концепцію і проєкт нового міста", - заявила президентка Іль-де-Франс.

Французькі експерти оцінять зруйновані райони Бородянки й розроблять генеральний план відбудови. Наразі насамперед Київська область потребує модульні будинки для тих людей, які втратили свій дім.

Пекресс наголосила, що люди повинні почати жити в нормальних умовах до зими, до холодів, тому роботи треба провести оперативно. Окрім цього Пекресс зазначила, що, окрім регіону Іль-де-Франс, й інші регіони Франції хочуть долучитися до відбудови. Роботи планують зосередити в Київській і Чернігівській областях.

Як повідомляли раніше "Коментарі", під Києвом збили російську ракету: подробиці. В цілях безпеки і дезорієнтації ворога українські військові не вказують дату та місце збиття ворожої ракети, що летіла на столицю. Влучний постріл по російській ракеті здійснив боєць з позивним Хмельницький. Це сталося на світанку, у найважчий час доби, коли на чергуванні максимально хилить у сон, зазначив військовий. Саме на світанку росіяни найчастіше підступно гатять по українським містам.

Також "Коментарі" писали, що під Києвом переповнена автівка потрапила в ДТП. Двоє людей внаслідок ДТП були заблоковані в автівці. Рятувальники звільнили потерпілих за допомогою гідравлічного акумуляторного інструменту. Для цього довелося розрізати металеві передні двері та стійок. Чотирьох дорослих госпіталізували до Боярської лікарні. Дитину, постраждалу в ДТП, доправили до столичної лікарні "Охмадит". Про стан здоров’я потерпілих рятувальники не повідомляють.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися