Аномальну спеку у Києві змінять прохолода та грози

Синоптики зробили прогноз погоди на тиждень

На початку тижня у Києві буде спекотна погода, однак синоптики прогнозують, що спека мине вже з 7 липня. Коли чекати дощів у столиці та прохолодної погоди розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Голеня під час телемарафону, передають "Коментарі".

За прогнозами синоптиків, по всій Україні у найближчі дні прогнозують спекотну погоду. Стовпчики термометрів сягнуть відмітки у 36 градусів. Найспекотніше буде на Закарпатті, однак днями повернеться прохолодний атмосферний фронт.

"Ми очікуємо зміну погодних умов. Шостого липня в західних областях температурний фон вже буде 20-25 градусів. Згодом 7-8 липня і в північних та центральних областях спека спаде. Температура вже буде 22-27 градусів. На півдні і сході спекотна погода буде утримуватися", — розповіла провідна синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Голеня.

В Укргідрометцентрі повідомили, що з середи, 6 липня, у Києві прогнозують грозові дощі з пониженням температури. Прохолодна, але дощова погода з грозами протримається у столиці до кінця тижня.

У Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського цього червня зафіксували чотири температурні рекорди. Цей місяць став сьомим найтеплішим у Києві за 142 роки. Зокрема, середня температура у столиці була на 2,2°С вище за кліматичну норму. Найспекотнішим днем стало 29 червня, коли температура сягнула 34,4°С. Найхолоднішим було 22 червня з температурою повітря 11,8°С.

Минулого тижня під час грози у Фастівському районі блискавка влучила в дачний будинок, де після цього сталася пожежа. У селищі міського типу Глеваха згоріли дачний будинок та господарча будівля поряд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час грози блискавка влучила в міст під Києвом, внаслідок чого стався вибух. Вибухом зруйновано міст через річку Ірпінь в селі Демидів. Одна людина загинула, ще двоє — поранені. Рух транспорту через міст перекрили на час проведення ремонтних робіт та оприлюднили схему об’їзду.

Нагадаємо, генеральний директор комунального об’єднання "Київзеленбуд" Олексій Король анонсував створення низки нових патріотичних квіткових композицій у Києві до Дня Незалежності України.

Дивіться також, як виглядає квіткова композиція на честь переможців пісенного конкурсу "Євробачення-2022". Відома рожева панама з квітів з’явилася поблизу станції метро "Лівобережна".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися