Стали відомі нові подробиці оборони Києва від російських окупантів

Як українським військовим допомогла річка Тетерів

Річку Тетерів зневоднили, щоб затопити російську техніку під Києвом. Про нові подробиці оборони столиці, та як цим зараз скористався Житомир розповіли під час телемарафону, передають "Коментарі".

Річка Тетерів у Житомирі зараз практично без води та більше схожа на болотисту місцевість. На початку березня воду з річки спустили. Тоді Житомирський міський голова Сергій Сухомлин заявляв, що існувала загроза підриву греблі.

Згодом мер Житомира розповів, що це був наказ українських військових під час проведення спецоперації Щоб затопити ворожу техніку під Іванковим та зруйнувати переправу, яку збудували окупанти для переміщення військової техніки в напрямку Києва. Таємна спецоперація Збройних Сил України була успішною. В результаті вдалося розтрощити переправу окупантів поблизу Іванкова та затопити близько десяти одиниць ворожої техніки.

В Житомирі скористалися зневодненням річки Тетерів та вирішили почистити русло водойми. Такі роботи проводять вперше за сорок років. Зараз річку Тетерів розчищають від мулу.

"Зараз виконуються роботи з розчищання русла від мулу. Фактично, ніяке поглиблення не проводиться. Розчищається мул до природного русла річки, до тієї глибини, яка була раніше. Вже розчищено десь понад 15 кубічних метрів", — розповів начальник управління Житомирської міської ради Олександр Марцун.

Проєкт очистки русла річки Тетерів у Житомирі зробили ще два роки тому. Орієнтовна вартість становить 25 мільйонів гривень. Оскільки зараз з держбюджету України не роблять капітальних видатків, влада Житомира домовилась з будівельними компаніями, які надали техніку для розчистки річки Тетерів, а місцева влада сплатить за роботу та пальне. Це дозволить скоротити вартість робіт у десять разів, ніж було передбачено проєктом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ще на початку військового вторгнення в Україну російські окупанти підірвали дамбу Київського водосховища. Споруда виконувала функції автомобільного моста у місці впадіння річки Ірпінь у Дніпро та захищала села від затоплення. Через зруйнування дамби річка Ірпінь вийшла з берегів, затоплює населені пункти на березі Київського моря, проте стала додатковим укріпленням для Києва.

Дивіться також відео, як під Києвом розбомбили та потопили колону окупантів при спробі перекинути бойову техніку через річку Ірпінь. 

Читайте також, що на зруйнованому мосту через річку Ірпінь планують звести меморіал.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Тайя

4 липня 2022, 20:55

https://kyiv.comments.ua/news/society/developments/10891-stali-izvestny-novye-podrobnosti-oborony-kieva-ot-rossiyskih-okkupantov.html читаю это

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися