Під Броварами ремонтують школу, де вітром зірвало дах (ФОТО)

Як триває реконструкція навчального закладу

У селі Княжичі триває реконструкція покрівлі школи, значну частину якої зірвало вітром під час потужного буревію. Про ремонтні роботи розповів Броварський міський голова Ігор Сапожко, передають "Коментарі".

За його словами, через повномасштабне військове вторгнення російських окупантів в Україну ремонт школи перенесли. Спочатку планувалося відновити покрівлю навчального закладу максимум за два місяці. Реконструкцію розпочали одразу, як це стало можливим.

"До літа школа знаходилася під тимчасовим мембранним накриттям, що захищало класи від затікання та руйнації. Зараз його знімають та накривають школу металочерепицею. Разом з тим монтують зливоприймальники, снігозатримувачі та нове огородження", — розповів Сапожко.

Броварський міський голова повідомив, що підрядники замінили зруйнований дах на новий з одного боку школи за два тижні. Другу половину даху почнуть перекривати наступного тижня. При належному фінансуванні перекрити новою черепицею школу у Княжичах планують до початку нового навчального року. Мер Броварів Ігор Сапожко також оприлюднив фото частково відремонтованої школи.

Нагадаємо, у селищі Княжичі Броварського району Київської області штормовий вітер зірвав дах на будівлі місцевої школи. Це сталося 14 січня. Після інспекції навчального закладу мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що при облаштуванні нового даху в 2015 році були використані неналежні матеріали. Фактично листи профнастилу були прикручені до дерев’яних стропил саморізами по металу і їх просто вирвало з дерева.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві готуються розпочати навчальний рік у школах в режимі офлайн та за необхідності збільшити кількість працюючих дитячих садків. Зараз у столиці працюють понад три десятки дитячих садків, які відвідують майже 900 дітей. До повномасштабної війни в Україні до садочків у Києві було оформлено майже сто тисяч дітей.

Читайте також, що у Пущі-Водиці в дитсадках та школах шукають вибухівку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися