В мерії Києва зробили важливі заяви щодо роботи дитсадків та шкіл

Як працюватимуть столичні заклади під час війни

У Києві готуються розпочати навчальний рік у школах в режимі офлайн та за необхідності збільшити кількість працюючих дитячих садків. Про це розповіли у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За словами першого заступника мера Києва Миколи Поворозника, зараз у столиці працюють 34 дитячих садка, які відвідують майже 900 дітей. "До введення режиму воєнного стану до міських садочків було оформлено майже 100 тисяч дітей. Із збільшенням кількості дітей дошкільного віку у столиці, місто готове збільшити й кількість опорних садочків", – заявив Поворозник.

До столичних дитсадків можуть відправити своїх дітей не тільки мешканці Києва, а й переселенці та військові. Для тих батьків, чиї діти не зареєстровані у Києві, необхідно пройти реєстрацію в електронній черзі, оформитись до київського садочка і після цього звернутись до навчального закладу та отримати направлення.

Директорка Департаменту освіти та науки КМДА Олена Фіданян розповіла, що у Києві будуть готові розпочати новий навчальний рік у школах стандартно, 1 вересня, у режимі офлайн. Основним завданням в підготовці шкіл є безпека учнів та вчителів. Для цього прилеглі до закладів освіти території перевірять на наявність вибухонебезпечних предметів, а також проведуть перевірки укриття шкіл.

"Для тих шкіл, де укриттів немає, підготовлено і буде перевірено сховище в кроковій доступності. На початку навчального року у всіх школах пройдуть необхідні тренування з вчителями і дітьми щодо дій під час повітряної тривоги", – повідомила директорка Департаменту освіти та науки КМДА.

До нового навчального року у Києві готують усі 422 школи столиці. Водночас у КМДА попереджають, що у столиці залишається небезпека ракетних обстрілів та закликають батьків не поспішати з поверненням дітей до Києва. Діти, які з тих чи інших причин не повернуться до Києва, матимуть можливість навчатися дистанційно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у прикордонних регіонах зберігається загроза вторгнення білоруської армії в Україну, однак військовий наступ з Білорусі на Київ та область зараз малоймовірний, вважають у військовій адміністрації столиці. Українські військові наголошують, що Росія не відмовилась від мети захопити усю територією України, а Київ, як столиця, є пріоритетною ціллю ворогів.

Читайте також, як Київ готується до повторного наступу російських військ.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися