Київ готується до повторного наступу російських військ

Подробиці розповіли у військовій адміністрації

Київ залишається стратегічною метою російських окупантів та готується до можливого повторного наступу. Про це в ефірі телемарафону розповів голова Київської міської військової адміністрації (КМВА) Микола Жирнов, передають "Коментарі".

"Ми часто чуємо про можливий повторний наступ на столицю. І ми вважаємо, що це можливо, бо Київ — це столиця нашої держави, політичний, економічний центр. Заволодіти столицею для противника означає підірвати впевненість українського народу в перемозі, зламати його дух, порушити систему державного управління", — зазначив Жирнов.

Голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов розповів, як оборонятиметься столиця в разі повторного наступу російських військ.

"Ми пильно стежимо за діями противника і готуємося до його зустрічі, якщо це буде потрібно. Виходячи з цього, ми готуємося до зустрічі противника з дальніх рубежів, а також біля Києва і всередині Києва. В інженерному відношенні обладнуються рубежі та позиції. Будуються оборонні споруди, визначена місцевість готується для мінування", — сказав посадовець.

Підготовка до повторного наступу на Київ проводиться за різними напрямками.

"Проводиться підготовка військ з урахуванням набутого досвіду, а також готується і інфраструктура міста. Забезпечується автономність водопостачання, накопичуються продукти, створюються запаси зброї та боєприпасів, тощо. А головне, що особовий склад та містяни готові боронити місто", — наголосив керівник КМВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічно важливий оборонний завод. Агентом загарбників виявся працівник одного з машинобудівних підприємств. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Окрім цього, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як народний депутат України Андрій Деркач допомагав російським спецслужбам готувати захоплення Києва. Деталі — в відеосюжеті СБУ. 

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/321


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися