Ракетні обстріли Києва прокоментували у військовій адміністрації

Російські окупанти змінили тактику

Найближчим часом наземної атаки на Київ не очікується, проте столиця готується до повторного наступу російських військ, які наразі змінили тактику у війні. Ракетні обстріли по столиці та іншим українським містам прокоментував голова Київської міської військової адміністрації (КМВА) Микола Жирнов, передають "Коментарі".

"Не досягнувши жодної стратегічної цілі, що були заявлені Путіним 23 лютого, зазнавши значних втрат в особовому складі, в озброєнні та військовій техніці, керівництво російської армії намагається змінити хід воєнних дій тактикою випаленої землі та подавленням спротиву українського народу", — сказав Жирнов.

За його словами, російські окупанти намагаються ракетними обстрілами залякати мирних мешканців, знищити українську економіку та чинити психологічний тиск, працюючи на виснаження.

"Від безсилля давати опір, який чинять Збройні Сили України російські війська воюють із цивільними людьми, завдаючи ударів по житловим будинкам, вокзалам, торгівельним центрам. Крім того, вони намагаються знищити наші заводи, фабрики, елеватори, всю нашу інфраструктуру та в результаті зробити нас жебраками", — прокоментував голова Київської міської військової адміністрації.

У прикордонних регіонах зберігається загроза вторгнення білоруської армії в Україну, однак військовий наступ з Білорусі на Київ та область зараз малоймовірний, вважають у військовій адміністрації столиці. Українські військові наголошують, що Росія не відмовилась від мети захопити усю територією України, а Київ, як столиця, є пріоритетною ціллю ворогів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічно важливий оборонний завод. Агентом загарбників виявся працівник одного з машинобудівних підприємств. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як Київ готується до повторного наступу російських військ.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/321


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися