На Київщині демонтували монумент, присвячений "возз'єднанню України з РФ" (ФОТО)

У Переяславі знесли пам’ятник «дружбі» України з Росією

У місті Переяслав, що в Київській області, знесли пам'ятник, присвячений "300-річчю возз'єднання України з РФ". Таке рішення ухвалила місцева рада разом із територіальною громадою. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба у своєму Телеграмі.

Кулеба наголосив, що злочини окупантів в Україні під час війни тільки стали доказом того, що ніякої "дружби" з Росією не може бути.

"У місті Переяслав знесли монумент святкування 300-річчя возз'єднання України з Росією. Буча, Ірпінь, Бородянка, Гостомель, Мощун та інші населені пункти України, де російська армія чинила звірства проти людяності, вкотре довели, що про "возз’єднання" чи "дружбу" з рашистами мова йти не може", - зазначив Кулеба.

Голова Київської ОВА також опублікував фото знесенення монумента, зазначивши, що це було рішення громади й органів місцевого самоврядування.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині затримали жінку, яка здавала окупантам учасників АТО та бійців ТРО. У Ворезлі, що на Київщині, правоохоронним органам вдалося затримати жінку, яка "здавала" російським окупантам захисників України. Також правоохоронцям вдалося запобігти витоку оборонної інформації щодо Києва. 

Також "Коментарі" писали, що Генштаб ЗСУ скасував вимоги дозволів з військкоматів для виїзду з областей. Під час наради з президентом України Володимиром Зеленським розглянули питання, що набуло широкого суспільного резонансу. Про результати наради розповів головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний. За його словами, на нараді розглянули Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час.

Читайте на порталі "Коментарі": на Троєщині киянка з кримінальним стажем “обнесла” дитячий садок. Поліція, прибувши на місце виклику, з'ясувала, що хтось проник у приміщення дитячого садка й викрав речі вихователів, поки ті вкладали дітей спати. Колектив дитячого садка в Києві разом із дітьми на знак вдячності подарував поліцейським малюнки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися