У Києві вимагають створити заказник у Протасовому Яру, за який боровся Роман Ратушний

В українській столиці активісти вимагають від депутатів Київської міської ради створити заказник у Протасовому Яру, за який боровся Роман Ратушний, який загинув на війні з Росією

В українській столиці активісти вимагають від депутатів Київської міської ради створити заказник у Протасовому Яру, за який боровся Роман Ратушний, який загинув на війні з Росією, — проект рішення досі не внесли до порядку денного. Про це заявив активіст Артур Харитонов в ефірі Громадського радіо.

Відомо, що у Протасовому Яру вимагають створити екологічну зону, яка буде захищена від вирубування дерев та незаконної забудови. На 14 липня заплановано сесію Київради, на якій у списку рішень немає проекту зі створення ландшафтного заказника у Протасовому Яру.

Проект рішення, що передбачає скасування незаконних змін до Генерального плану Києва, було зареєстровано у листопаді 2021 року.

Нагадаємо, що з першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман Ратушний брав участь у боях із росіянами під Києвом, потім у Сумській та Харківській областях. Засновник та голова громадської організації "Захистимо Протасів Яр", розвідник 93-го ОМБР "Холодний Яр"   Роман Ратушний загинув під Ізюмом у боях із російськими окупантами. Це сталося під час виконання бойового завдання у розвідувальній дозорі у складі бойової групи 9 червня.

У Києві з героєм попрощалися 18 червня . Провести Романа Ратушного в останній шлях на Майдан Незалежності прийшли понад двісті людей. Українського захисника та активіста поховали на Байковому цвинтарі. У мирному житті активіст боровся за збереження зеленої зони у центрі Києва та недопущення забудови у Протасовому Яру. У січні 2022 року Верховний суд України заборонив забудову Протасового Яру та повернув урочище у категорію зелених зон Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися