Мати Романа Ратушного закликала Київраду створити заказник у Протасовому Яру

Мати відомого активіста Романа Ратушного, який загинув на війні з Росією та боровся проти забудови Протасового Яру, письменниця Світлана Поваляєва закликала депутатів Київської міської ради проголосувати за рішення про створення ландшафтного заказника у Протасовому Яру

Мати відомого активіста Романа Ратушного, який загинув на війні з Росією та боровся проти забудови Протасового Яру, письменниця Світлана Поваляєва закликала депутатів Київської міської ради проголосувати за рішення щодо створення ландшафтного заказника у Протасовому Яру. Про це вона написала у соціальних мережах.

За її словами, 14 липня Київрада голосує за створення ландшафтного заказника на схилах Протасового Яру, за що виборював Роман Ратушний. Вона закликала депутатів підтримати це рішення.

Поваляєва звернулася до депутатів, заявивши, що до них буде прикута увага громадськості, зокрема до результатів голосування.

Нагадаємо, що з першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман Ратушний брав участь у боях із росіянами під Києвом, потім у Сумській та Харківській областях. Засновник та голова громадської організації "Захистимо Протасів Яр", розвідник 93-го ОМБР "Холодний Яр"   Роман Ратушний загинув під Ізюмом   у боях із російськими окупантами. Це сталося під час виконання бойового завдання у розвідувальній дозорі у складі бойової групи 9 червня.

У Києві з героєм попрощалися 18 червня . Провести Романа Ратушного в останній шлях на Майдан Незалежності прийшли понад двісті людей. Українського захисника та активіста поховали на Байковому цвинтарі. У мирному житті активіст боровся за збереження зеленої зони у центрі Києва та недопущення забудови у Протасовому Яру. У січні 2022 року Верховний суд України заборонив забудову Протасового Яру та повернув урочище у категорію зелених зон Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися