У Києві поновили протести через забудову Оболоні хмарочосами (ФОТО)

Чим занепокоєні та що вимагають від влади кияни

В Оболонському районі Києва попри війну та прості будівельної галузі кияни поновили протести через заплановану скандальну забудову. Про збори та вимоги місцевих мешканців розповів депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, передають "Коментарі".

Мешканці Оболоні занепокоєні дозволами на будівництво житлового комплексу з чотирьох 33-поверхових будинків. ЖК планують звести на проспекті Героїв Сталінграда, 45 на місці спортивного комплексу "Акваріум". За документами, будівництво  планується на земельній ділянці площею 1,58 гектари.

Громада Оболонського району Києва рішуче виступає проти забудови спорткомплексу "Акваріум" хмарочосами. Через це днями провели біля закладу збори. Як повідомив депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, у зборах взяли участь до сотні мешканців 9-го мікрорайону, активісти та представників громадської організації "Оболонська Січ". Унікальний спортивний комплекс "Акваріум" та екологічне середовище озера Біле оболонці боронять від знищення житловою забудовою багато років.

"Громада вимагає від міської влади відкликати проект рішення "Про зміну цільового призначення земельної ділянки ТОВ "Інтерспорт" для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури на проспекті Героїв Сталінграда, 45 в Оболонському районі міста Києва та знайти шляхи вирішення спірної ситуації шляхом відмови власників будівлі від намірів будівництва хмарочосів у бік збереження спорткомплексу з його унікальними басейнами!" — повідомив Трубіцин.

Депутат Київської міської ради заявив, що повністю підтримує ці вимоги та вже направив відповідні депутатські звернення до мера Києва Віталія Кличка та до Державної інспекції архітектури та містобудування України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у звільненій від російських окупантів Бучі вибухнув скандал через чергову спробу рейдерського захоплення землі забудовником. Під загрозою багатоквартирної забудови знову опинилась земельна ділянка комунальної власності, де планували звести дитячий садочок. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, в центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". Інформацію про власника будівлі ретельно приховували. Для цього не вносили відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Читайте також, що у Києві зняли арешт з ТРЦ Ocean Plaza, а також з банківських рахунків, землі та квартир його власника.


Читайте также