У столиці почали з’являтися водні сади: як вони виглядають

Наразі вже створено два пілотні ставки з рослинами

КП "Плесо" створить у Києві ставки з рослинамми в рамках пілотного проекту "Водні сади". Два таких водних сади вже з'явилися в Києві. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в прес-службі "Плеса" у Фейсбуці.

“У час коли ворог знищує наші заповідники, спалює наші поля, краде нашу воду, ми будемо саджати більше!” - повідомили в "Плесо".

У "Плесо" також повідомили, як виникла ідея зі створення незвичайних водних садів.

“Міські ставки у керамічних чашах були дуже популярні на вулицях Варшави у 1960–1970–х роках. Використання різноманітного набору водних рослин забезпечує знайомство з основами гідроботаніки“, - йдеться в повідомленні.

Водні ставки з рослинами - це не лише красиво, але й, як наголошують автори проекту, може значно покращити мікроклімат й охолодити міста, адже цей тип екосистем значно збільшує вологість повітря й природне біорізноманіття.

“Це лише початок дослідження проєктування міського мікроклімату та синьо-зеленої інфраструктури нашого міста“, - повідомило "Плесо".

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині згоріли цех, автомобіль та десяток холодильників. Одна з пожеж сталася у Вишгородському районі. В селі Пірново горіло виробниче приміщення, розташоване на вулиці Київській. Вогонь гасили рятувальники з пожежних частин Вишгороду та села Нові Петрівці. На ліквідування пожежі витратили майже чотири години. Подробиці надзвичайної ситуації не повідомляють. Ще одна пожежа виникла у Броварському районі. В селищі міського типу Велика Димерка на вулиці Соборній горіло сміття.

Читайте на порталі "Коментарі": в мерії Києва розповіли про реабілітацію дітей з інвалідністю. Столичний центр реабілітації працює у штатному режимі з дотриманням вимог воєнного стану. Послуги у закладі надають як маленьким мешканцям Києва, так і дітям-переселенцям. З початком повномасштабного вторгнення російських окупантів з Києва до країн Євросоюзу представники столичної влади евакуювали понад три тисячі родин, які виховують дітей з інвалідністю.

Читайте также