На Київщині гриби можуть виявитися вибухонебезпечними

Грибників закликали утриматись від відвідування деокупованих територій

На звільнених від російських окупантів територіях Київської області може бути ще багато прихованих мін та інших вибухонебезпечних предметів. Не збирати гриби на територіях, які були під окупацією, закликав керівник регіональної поліції Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

"Дуже порадив би у цьому грибному сезоні не їхати збирати гриби на територію, яка була під. Дуже багато прихованих мінувань", — зазначив Нєбитов.

Начальник Національної поліції України в Київській області нагадав, що нещодавно у Вишгородському районі на російській міні в полі підірвався комбайн.

"Дуже складно виявити всі ті міни, якими були заміновані наші землі. До теперішнього часу ми знаходимо міни з Другої світової війни, тому я би не радив їхати на ту територію, яка була під окупацією. Виключно відвідувати території, що не були під окупацією, і збирати гриби тільки там", — закликав начальник поліції Київщини.

Керівник регіональної поліції Андрій Нєбитов додав, що навесні під окупацією в Київській області тимчасово знаходились три райони — Броварський, Бучанський та Вишгородський. Збирати гриби на цих територіях вкрай небезпечно. Водночас, в стороні Конча-Заспи та на півдні Київської області по гриби ходити безпечно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що приватний дендропарк для сімейного відпочинку "Добропарк", розташований поблизу Києва у звільненому від російських окупантів селі Мотижин, відкрив нову виставку квітів. У "Добропарку" почався сезон гортензій, який триватиме до 30 вересня. Відвідувачам пропонують відпочити на трьох великих квіткових локаціях.

Нагадаємо, що під час дії воєнного стану та заборони відвідувати ліси Державне агентство лісових ресурсів України пропонує безпечний відпочинок в спеціальних рекреаційних зонах Київської області. Кожна така локація має сучасні альтанки, кухню, зручні печі, оснащені місця для відпочинку з підведеною водою та дитячі майданчики. Все це захищено мінералізованими смугами, щоб унеможливити пожежі. Такі пункти розташовані вздовж трас. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися