У Києві встановили інсталяцію судилища над героями Маріуполя (ФОТО)

Подробиці розповіли організатори

У Києві відкрили інсталяцію судилища над полоненими героями Маріуполя. Про проект розповіли в Асоціації родин захисників "Азовсталі", передають "Коментарі".

Біля будівлі Київської міської ради відкрили інсталяцію Free Azovstal defenders, присвячену привернути увагу українців та світової спільноти до показового судилища над полоненими захисниками "Азовсталі". Окупанти анонсували показовий суд над героями Маріуполя на 24 серпня.

"На фотографіях, які вони поширюють, видно, що ув'язнених триматимуть на сцені маріупольської філармонії в клітках. Саме тому наша інсталяція покликана дати відчути кожному те, що переживатимуть наші герої в подібній клітці", — прокоментували в Асоціації родин захисників "Азовсталі".

В організації закликали всіх, хто стане свідком цієї інсталяції, розміщувати фото в соціальних мережах за хештегом #FreeAzovstalDefenders та позначати під фотографіями світових лідерів, міжнародні організації та засоби масової інформації.

Напередодні Дня Незалежності з Києва у мандрівку Україною вирушив потяг, що розповідатиме про героїзм українців на окупованих територіях. Кожен вагон присвячений людям з одного з окупованих регіонів України — є тут і вагон захисників "Азовсталі". Подробиці про новий арт-проект під назвою "Потяг до перемоги" — за посиланням.

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко в День Незалежності України заявив, що Київ був, є і залишиться метою російського політичного керівництва. Тому загрози повторного наступу на Київ та ракетних обстрілів нікуди не зникли. Київський міський голова закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги та запевнив в готовності столиці дати відсіч ворогу в разі спроби повторного наступу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цього року привітали Україну з Днем Незалежності по-особливому. Дивіться вражаюче відео з патріотичними композиціями з квітів, що прикрасили до свята кожен район столиці. На кадрах можна побачити інсталяцію ударного безпілотника "Байрактар", квіткову композицію зі словами вдячності за незалежність Збройним Силам України, символ незламності полку "Азов", клумбу, де оселився відомий пес-демінер Патрон, та інші неймовірні квіткові панно.

Читайте також, про два плани російських окупантів захопити Київ і всю Україну.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися