Центр запеклих боїв за Київ: "Щоденник війни" розпочали з села Мощун (ВІДЕО)

Проект присвятили містам та селам, які героїчно стали на захист столиці

У Київській обласній військовій адміністрації до Дня Незалежності України представили проект “Щоденник війни”, присвячений містам та селам, що героїчно стали на захист столиці від россійських окупантів на початку повномасштабного воєнного вторгнення. Як передають "Коментарі", відкрило серію історій про оборону Києва село Мощун, що розташоване в шести кілометрах від столиці.

Проект "Щоденник війни" представив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

"Весь світ вже знає про Ірпінь, Бородянку, Бучу, Гостомель. Ці населені пункти без перебільшень герої! Але ми хочемо, щоб увесь світ знав й про кожне містечко та село Київщини, що стали на захисті столиці", — прокоментував Кулеба.

Керівник Київської обласної військової адміністрації повідомив, що перша серія проекту "Щоденник війни" розповідає дуже важливу історію співпраці цивільних та військових у селі Мощун, що стало центром запеклих боїв за Київ. 


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у селі Мощун, що став останнім бастіоном на шляху російських окупантів з Гостомелю до Києва, місцевих мешканців не попередили, що зовсім поряд тривають запеклі бойові дії. Про перші дні війни та як рятувалися люди — в нашому матеріалі.

Читайте також, що розповів український боєць про бої за Мощун.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися