Рятувальники показали панорами торф’яників на Київщині (ВІДЕО)

Кадри зроблені з висоти пташиного польоту

Головне управління Державної служби з надзвичайної ситуації України у Київській області оприлюднило відео моніторингу місць залягання торфу. Як передають "Коментарі", кадри зроблені з висоти пташиного польоту.

За даними відомства, на відео показані місця залягання торфу поблизу Ірпеня.

"В зв’язку з підвищеним рівнем пожежонебезпеки рятувальники проводять моніторинг місць залягання торфу. Ірпінські рятувальники ДСНС стежать за пожежною та техногенною ситуацією в районному центрі та його околицях", — йдеться у дописі до відео.

В ДСНС України у Київській області зазначили, що ситуація із пожежами в природних екосистемах контролюється рятувальниками у цілодобовому режимі. Раніше мешканців регіону попереджали, що цими вихідними оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Рятувальники зазначають, що найчастіше пожежі на торфовищах трапляються в місцях видобутку або залягання торфу. Причинами пожеж може бути блискавка, самозаймання торфу або неправильне поводження з вогнем. Загоряння торфу дуже підступне. Торф вигоряє зсередини. Під час горіння торфу у землі утворюються порожнини, в які можна провалитися й згоріти. Температура в товщі горіння торфу складає понад тисячу градусів.


Нагадаємо, за попередніми прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час дії воєнного стану та заборони відвідувати ліси Державне агентство лісових ресурсів України пропонує безпечний відпочинок в спеціальних рекреаційних зонах Київської області. Кожна така локація має сучасні альтанки, кухню, зручні печі, оснащені місця для відпочинку з підведеною водою та дитячі майданчики. Все це захищено мінералізованими смугами, щоб унеможливити пожежі. Такі пункти розташовані вздовж трас. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, про ТОП-10 місць, які варто відвідати в центрі Києва та показати гостям столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися