Київські митники вилучили велику партію сигарет у посилках до США (ФОТО)

Тютюнові вироби намагалися переслати під виглядом іграшок

Співробітники Київської митниці вилучили з міжнародних поштових відправлень сотні пачок сигарет, які незаконно намагалися переслати за кордон. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

Відправниками прихованих тютюнових виробів були фізичні особи з Тернополя та Хмельницького. В чотирьох міжнародних поштових відправленнях на митниці виявили 800 пачок сигарет. Усі посилки прямували за кордон — до США. Відправники задекларували вміст відправлень як дерев’яні іграшки та домашній декор.

Під час перевірки посилок виявилося, що у двох відправленнях насправді знаходяться дерев’яні скриньки з зображеннями церков та карти України, але вони були лише маскуванням для схованки з 400 пачками сигарет. В двох інших посилках ще 400 пачок сигарет пересилалися просто в блоках. Усі тютюнові вироби вилучили. Серед них були сигарети Dunhill, Parlament, Kent, Marlboro та Winston.

  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили адвокатку, яка пообіцяла підзахисному підкупити суддю задля ухвалення рішення щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання та привласнила кілька тисяч доларів чужого хабаря. 

Нагадаємо, керівник Державного агентства резерву України організував масштабну схему продажу дизельного палива за ціну вдвічі нижчу за ринкову. У 2021 році посадовець забезпечив продаж 18 тон дизпалива з держрезерву одному з підприємств. Державні збитки від реалізованого товару становлять 205 мільйонів гривень.

Окрім того, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України на привласненні 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції. Слідство встановило, що до організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Обидва — громадяни України, один із них — діючий адвокат.

Читайте також, як на складі в Києві вилучили гуманітарку для Збройних сил України, яку продавав директор благодійного фонду.

Читайте также