У Києві пропонують значно покращити транспортне сполучення (СХЕМА)

Схема та обґрунтування викладені в петиції до влади

Столичній владі пропонують запустити новий автобусний маршрут з центру Києва до житлового масиву Виноградар через Куренівку. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11155 Олександр Бондаренко пропонує покращити транспортне сполучення для мешканців Куренівки і Виноградаря. На його думку, це можна зробити завдяки новому автобусному маршруту, що пролягатиме від площі Льва Толстого через вулицю Автозаводську до Виноградаря.

Оскільки на Виноградарі та Куренівці немає станцій метро, кияни змушені добиратись до центру столиці на тролейбусах, автобусах та маршрутках. Наразі по вулицям Автозаводській та Скляренка не пролягають маршрути громадського транспорту, окрім трамваю №12, але від Петропавлівської площі він повертає на Кирилівську, зазначає автор петиції.

Серед аргументів на користь нового автобусного маршруту автор петиції наводить наступні:

·        Щільна багатоквартирна забудова по Автозаводській та Скляренка. Лише новий ЖК по Балійському провулку — це близько трьох тисяч сімей, які мають добиратись до найближчої тролейбусної зупинки майже кілометр. Крім того з Куренівки можна доїхати лише на Поділ або Лук'янівку (Майдан, вокзал).

·        В сторону Виноградаря з Куренівки наземний транспорт повертає на проспект Свободи. Жодного прямого маршруту від Куренівського ринку до проспектів Порика та Гонгадзе, до ТЦ "Ретровіль" немає.

·        Північна частина правобережжя Києва сполучена наземним транспортом з центром лише з трамваями з Подолом та тролейбусами з Майданом Незалежності та вокзалом. Дале Майдану Незалежності жодним прямим транспортним маршрутом добратися з Виноградаря або Куренівки неможливо.

·        В центрі Києва в квадраті Чорновіла — Хрещатик — Січових Стрільців — бульвар Шевченка не проходить жоден транспортний маршрут, окрім кількох маршруток по Бульварно-Кудрявській та станцій метро "Золоті Ворота" та "Театральна". Це близько 30 вулиць без наземного громадського транспорту. Сотні тисяч киян та туристів мають по кілька кілометрів йти пішки, щоб дістатися до найближчої зупинки.

"Враховуючи вищевказані аргументи та попит населення, пропоную створити новий автобусний маршрут, який розпочинатиметься на проспекті Правди (біля перехрестя Гонгадзе-Виговського) до площі Льва Толстого через Куренівку та Лук’янівку", — пропонує автор петиції Олександр Бондаренко.

Детальна схема нового автобусного маршруту має бути така: пр-т Правди — вул. Івашкевича — вул. Автозаводська — вул. Скляренка — вул. Куренівська — вул. Олени Теліги — вул. Іллєнка — вул. Січових Стрільців — вул. Тургенівська (назад вул. Гоголівська) — вул. Гончара — вул. Богдана Хмельницького — вул. Рєпіна — вул. Терещенківська (назад вул. Пушікінська) — вул. Льва Толстого — площа Льва Толстого.

Схема запропонованого автобусного маршруту з площі Льва Толстого до Виноградаря:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко розглянув петицію щодо перевірок маршруток у столиці через скарги на їхній жахливий стан. Офіційна відповідь Київського міського голови оприлюднена на сайті мерії — чи підтримав мер столиці петицію та що відповів Кличко.

Нагадаємо, столичній владі скаржаться у петиціях, що на в’їзді до Києва щодня утворюються величезні затори та водії змушені витрачати багато часу та пального марно через неналежну організацію роботи блокпостів. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що Кличка закликали заборонити прокат самокатів у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися