Владу Києва закликали провести ревізію транспортних маршрутів

Пропозиції виклали в петиції до мерії столиці

Столичну владу закликали провести перевірку транспортних маршрутів та закрити ті, де маршрутки дублюють інший громадський транспорт. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на сайті мерії столиці, передають "Коментарі".

Автор петиції №11162 Олександр Куранда закликав столичну владу провести ревізію таксомоторних маршрутів та ліквідувати дублювання.

"В Києві дуже багато автотранспорту, також автобусів, тролейбусів та трамваїв. Навіщо існують маршрути таксомоторів для дублювання громадського транспорту? Для того, щоб громадський транспорт був більш збитковим, ніж він є насправді? Навіщо такі маршрути як 182, коли по трасі маршруту є 26, 36 та 5д тролейбусні маршрути?" — йдеться в тексті петиції.

Автор іншої петиції №11155 Олександр Бондаренко пропонує покращити транспортне сполучення для мешканців Куренівки і Виноградаря. На його думку, це можна зробити завдяки новому автобусному маршруту, що пролягатиме від площі Льва Толстого через вулицю Автозаводську до Виноградаря. Оскільки на Виноградарі та Куренівці немає станцій метро, кияни змушені добиратись до центру столиці на тролейбусах, автобусах та маршрутках. Наразі по вулицям Автозаводській та Скляренка не пролягають маршрути громадського транспорту, окрім трамваю №12, але від Петропавлівської площі він повертає на Кирилівську, зазначає автор петиції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко розглянув петицію щодо перевірок маршруток у столиці через скарги на їхній жахливий стан. Офіційна відповідь Київського міського голови оприлюднена на сайті мерії — чи підтримав мер столиці петицію та що відповів Кличко.

Нагадаємо, столичній владі скаржаться у петиціях, що на в’їзді до Києва щодня утворюються величезні затори та водії змушені витрачати багато часу та пального марно через неналежну організацію роботи блокпостів. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що Кличка закликали заборонити прокат самокатів у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися