У київському транспорті можуть ввести погодинну оплату

Квитки на 30, 90 хвилин: що очікувати від нововведення

Серед електронних петицій на сайті Київради з'явилася пропозиція ввести нову систему оплати у громадському транспорті. Квитки купуватимуться не на всю поїздку, а на певну кількість часу.

"У європейських столицях, як-от Відень, Будапешт, система погодинної оплати проїзду в громадському транспорті (квитки на 30, 90 хвилин) є нормою вже щонайменше 10 років", – розповідає автор петиції Данило Кособоков.

Автор переконаний, що запровадження оплати за певні проміжки часу дасть киянам можливість економити в разі коротких пересадок між різними видами громадського транспорту. Також Данило Кособоков зазначив, що нововведення допоможе Києву збільшити кількість пасажирів та привабливість для них громадського транспорту.

Для розглядання петиції Київрадою, вона має набрати 6 тисяч підписів. За півтора дні поставили підписи понад півтисячі громадян. Залишилося 58 днів до завершення збору.

Читайте далі: Київ закупить тисячу квартир для містян та переселенців. Столиця закупить за кошти з міського бюджету приблизно тисячу квартир.

Також на сайті: у київській лікарні запрацює спеціалізоване відділення для "сердечників". Закуплене сучасне обладнання, сформовано штат спеціалістів.

Читайте также