Киянам на замітку: з жовтня збільшать пенсії для багатьох категорій осіб

Стало відомо, кого стосуватиметься підвищення пенсії

Перша заступниця міністра соцполітики Дарина Марчак розповіла про це в ефірі марафону "Єдині новини".

Марчак зазначила, що з жовтня 2022 до програми підвищення доходу осіб поважного віку включать близько 2 млн пенсіонерів віком від 70 до 74 років, що отримують пенсію, яка не перевищує 10 340 грн. Їм щомісячно будуть доплачувати по 300 грн. Загальна виплата пенсії не перевищуватиме 10 340 грн.

Програма підтримки пенсіонерів, старших за 70 років, від жовтня стосуватиметься близько 4 млн громадян поважного віку.

Стало відомо, що для осіб віком за 70 років, що мають повний страховий стаж, з жовтня 2022 року встановиться мінімальний розмір пенсій у 3 000 грн. 

Заступниця міністра соціальної політики зазначила: "Якщо громадяни віком від 70 до 80 років мають меншу тривалість страхового стажу, виплата їм буде становити не менше 2 500 грн. Якщо пенсіонеру вже більш за 80 років, то пенсія становитиме не менше 2 700 грн."

Крім того, у зв’язку зі зростанням мінімальної зарплати до 6 700 грн, з 1 жовтня 2022 збільшиться і мінімальний розмір пенсій за віком для непрацюючих пенсіонерів віком 65+ років, що мають повний страховий стаж.

Мінімальна пенсія для цієї категорії громадян становитиме 40% від мінімальної зарплати (6 700 грн), тобто 2 680 грн.

"Коментарі" повідомляють: громадський транспорт у Києві змінить маршрути - дізнайтеся номери автобусів та тролейбусівЧерез проведення продуктових ярмарок маршрути будуть змінені.

Також на сайті: насувається зима - КМДА закликала киян утеплити оселі самостійно. Підготовка Києва до опалювального сезону та його стабільного проходження триває. Офіційний портал Києва повідомляє, що столиця України готується до опалювального сезону максимально відповідально, враховуючи ризики і ситуацію.

Читайте далі: на Київщині оцифрують архіви 1919-1945 ррКиївська обласна рада повідомляє, що за підтримки World Мonuments Fund на Київщині оцифрують архіви 1919-1945 років з інформацією про громадян. Запланована цифрова обробка більше тисячі книг реєстрації актів цивільного стану жителів Київщини.  Створення такої бази дасть змогу знайти дані про громадян кожного населеного пункту Київщини. В свою чергу, це дозволить людям досліджувати історію власного роду.

Джерело: Телемарафон "Єдині новини"


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися