Мешканців Броварів попередили про проблеми з опаленням

Мер міста назвав причини

Опалювальний сезон у Броварах цього року буде важким не тільки через війну, а й через величезні борги місцевих мешканців за комунальні послуги. Про це попередив Броварський міський голова Ігор Сапожко, передають "Коментарі".

За словами мера Броварів, про комунальний фронт не варто забувати та потрібно своєчасно сплачувати за отримані послуги, адже від цього залежить їхня якість та безперебійність постачання. Надання комунальних послуг у Броварах не припинялась з початку воєнного стану, нагадав Сапожко. І сьогодні місцеві комунальні підприємства працюють в штатному режимі, але у складних обставинах і потребують ресурсів.

"Ситуація станом на зараз є не дуже втішна. Деякі мешканці вважають, що комунальні борги за період воєнного стану потім анулюються, ігнорують проплату за комунальні послуги, а борги у підприємств зростають", — наголосив Сапожко.

Броварський міський голова проінформував, що споживачі заборгували за комунальні послуги по ЖЕКам майже 21,7 мільйонів гривень, та ще понад 6,7 мільйонів гривень — за вивіз сміття. Найбільші борги за комунальні послуги мешканці Броварів мають перед комунальним підприємством "Броваритепловодоенергія" — понад 118,3 мільйони гривень.

"Попереду зима. Опалювальний сезон в умовах воєнного стану буде нелегкий. Від проплати населення залежить, як вчасно розпочнеться опалювальний сезон і наскільки якісно будуть надаватися послуги", — заявив Сапожко.

Міський голова також нагадав, що протягом опалювального сезону у Броварах не буде гарячоъ води. Водночас, Сапожко закликав броварчан своєчасно сплачувати за комунальні послуги, щоб не накопичувати борги.

Нагадаємо, опалювальний сезон в Броварах планують розпочати пізніше, а закінчити раніше, однак посадовці точні дати поки що не називають. У Броварській громаді готуються до перебоїв зі світлом через підвищення навантажень на систему електропостачання, а через масові крадіжки у відкритих підвалах багатоповерхівок запірної арматури опалювальний сезон опинився під загрозою зриву.

Читайте також, що кажуть у владі про початок опалювального сезону на Київщині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися