Коли ввімкнуть опалення на Київщині: що відомо

Як триває підготовка до опалювального сезону в регіоні

Влада Київської області очікує надходження додаткового фінансування від Кабінету міністрів України, щоб завершити підготовку до опалювального сезону в регіоні. Про в ефірі національного телемарафону розповів керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

Посадовець окремо зупинився на переліку масштабів руйнувань та пошкоджень у населених пунктах Київської області через повномасштабне вторгнення російських військ в України. Так, найбільше постраждали три райони — це Бучанський, Вишгородський та Броварський. Зокрема, з 26 тисяч пошкоджених об’єктів вщент зруйновані п’ять тисяч приватних будинків, п’ять великих шкіл, а також ще 127 освітніх та 107 медичних закладів пошкоджені.

"Не забуваємо, що 15 жовтня у нас починається опалювальний сезон, а інфраструктура була досить сильно пошкоджена. Тому зараз у нас досі триває робота щодо відновлення інфраструктури ЖКГ", — заявив голова Київської обласної військової адміністрації.

Кулеба нагадав, що на поточний ремонт пошкоджених об’єктів інфраструктури на Київщині уряд виділив 400 мільйонів гривень. Ці кошти пішли на ремонт покрівлі, заміну вікон та дверей. Додатково з регіонального бюджету виділили 87 мільйонів гривень найбільш постраждалим громадам — це Гостомельська, Бучанська, Макарівська та Ірпінська.

"Ми чекаємо у найближчі дні, навіть не тижні, а дні, додаткового виділення від уряду 600 мільйонів гривень з резервного фонду, які вже будуть безпосередньо йти на капітальні видатки нашої області. Це дасть змогу нам завершити роботи щодо підготовки до опалювального сезону", — повідомив посадовець.

Точної дати початку опалювального сезону в регіоні голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба не назвав. За нормативами, увімкнути опалення повинні коли температура повітря на вулиці три доби триматиметься на рівні не вище восьми градусів тепла. Однак за умов воєнного стану посадовці на всіх рівнях вже попередили українців, що на громадян чекає надважкий опалювальний сезон, зокрема — через значні пошкодження інфраструктури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві метеорологічна осінь почалася раніше за кліматичну норму на два тижні та очікувати потепління поки що не варто — читайте детальніше про прогноз погоди у Києві на наступний тиждень.

Нагадаємо, заступник голови Київської міської державної адміністрації наголосив, що інформація щодо зниження температури в помешканнях киян під час опалювального сезону не відповідає дійсності, адже нормативи не мінялись. 

Читайте також, що через зупинку Київського картонно-паперового комбінату Обухів може залишитись без опалення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися