У Києві можуть знову ввести заборону на алкоголь: що відомо

У столиці під час воєнного стану побільшало п’яних людей

Столичну владу закликали знову заборонити продаж алкоголю на час дії воєнного стану у Києві. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11195 Володимир Волошенко акцентував увагу столичної влади на збільшення кількості людей у стані алкогольного сп’яніння у Києві після скасування заборони на продаж алкоголю.

"Заборонити продаж алкогольних напоїв в місті Києві на час воєнного часу є важливим, тому що, на час воєнного положення, може бути все завгодно, місту не потрібні люди в сильному алкогольному сп'янінні, якщо щось, не дай боже трапиться", — пояснив звернення до влади Києва Волошенко.

На думку автора петиції №11195, якщо ж алкоголь після нової можливої заборони будуть нелегально продавати чи покупати, порушників треба направляти до лав територіальної оборони (ТРО) та Національної гвардії.

"В країні війна, потрібно захищати свою країну, а не напиватися так, щоб валятися десь під мусонним баком (дуже часто таке бачу). А тих людей, яких будуть ловити на покупці/продажу алкогольних напоїв, направляти до лав ТРО та Нацгвардії", — наголосив автор петиції.

Документ зареєстровано на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації сьогодні, 19 вересня. Для розгляду столичною владою петиція №11195 має зібрати за два місяці шість тисяч голосів. Збір підписів триватиме ще 59 днів.

Серед інших питань у петиціях до влади столиці порушили також наступні:

— навести лад з громадськими туалетами у Києві та створити онлайн-мапу працюючих вбиральнь;

— добудувати метро на Виноградар;

— знести обеліск на площі Перемоги та повернути площі історичну назву;

— заборонити прокат самокатів на території Києва;

— відкриття безкоштовних туалетів на станціях метро;

— скоротити кількість керівників у комунальних підприємствах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко також відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 

Нагадаємо, що столична влада підтримала пропозицію киян додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція на сайті Київської міської державної адміністрації набрала необхідну кількість голосів та розглянута мером столиці Віталієм Кличком.

Читайте также