Сніг на Новий рік: прогноз погоди на зиму 2022-2023 у Києві

Чи варто чекати на сильні морози і рясні снігопади прийдешньої зими

За попередніми прогнозами синоптиків сайту Wisemeteo, у Києві сильних морозів і рясних снігопадів зимою чекати не слід.

Грудень – зима запізниться

У перші дні грудня у Києві очікується плюсова температура та дощі. Вночі температура впаде нижче за нуль лише 8 грудня, а вже з 9 грудня в столиці прогнозують удень -1. У цей період очікуються невеликі снігопади.

Друга половина місяця буде теплою. Мінімальна денна температура становитиме 0 градусів, а максимальна - 6. Вночі стовпчик градусника опускатиметься не нижче -4, а максимальна нічна температура становитиме 3.

На католицьке різдво 25 грудня у Києві прогнозують похмуру погоду, без опадів. Вдень очікується 5, а вночі – 1.

31 грудня прогнозують невеликий сніг і 0 градусів і вночі, і вдень.

Січень – похмурий місяць

Січень 2023 року у Києві прогнозують з похмурою погодою, рідкісними дощами та снігопадами та невеликими нічними морозами.

Першого дня Нового року обійдеться без опадів. Вдень очікується до 2, а вночі -2. Заморозки варто очікувати з 7 по 10 січня, з 15 по 17 січня та наприкінці місяця.

Мінімальна температура вдень становитиме -5, а максимальна 4. Максимальна температура вночі становитиме 2, а найхолоднішої ночі буде 10 січня. Тоді чекають на -11.

20 січня прогнозують сильний снігопад.

Лютий - без "лютих морозів"

Лютневих морозів у Києві 2023 року чекати не варто. Лише 4 та 5 лютого вночі температура впаде до -10. Протягом усього місяця денна температура не опускатиметься нижче нуля. Лише 4 лютого вдень очікується -1.

Найтеплішим днем місяця стане 21 лютого. Вдень у цей день буде 5, а вночі 2. Найхолоднішим — 4 лютого.

На сильний снігопад киянам варто чекати 12 лютого, і невеликі - 5 та 11 лютого.

Нагадуємо, що на столичних школярів чекає складна зима. У столичній адміністрації повідомили, що 95% шкіл та дитячих садків уже підготовлені до опалювального сезону, проте температура у приміщеннях не буде високою. За словами заступника голови КМДА Валентина Мондрієвського, очікується, що температура у класах у майбутній опалювальний період буде на рівні 17-20°C тепла, у спортивних залах 15-17°C.

"Коментарі" писали: "Синоптики прогнозують перший снігопад у Києві вже у жовтні: названо точну дату". Про це повідомляє метеосайт Wisemeteo.

Також на сайті: комендантську годину у Києві просять скоротити. На сайті Київської міськради зареєстрували петицію з проханням скоротити час комендантської години у столиці хоча б з 00:00 до 4:00.

"Київ перестав бути місцем воєнних дій ще на початку квітня, майже всі блок-пости розібрали, скоротить і комендантський час хоча б з 00.00 до 04.00" , - зазначає автор петиції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися